TEK ENGELLİLER SANAT MERKEZİ KONSERLERİNDE YER ALAN SANATÇI VE GRUPLAR
10 Nisan 2019
TEK ENGELLİLER SANAT MERKEZİ KONSERLERİNDE YER ALAN SANATÇI VE GRUPLAR

CEM CANSIZ 1998 TRT AMATÖR THM SES YARIŞMASI TÜRKİYE BİRİNCİSİ...BESTEKAR...BAĞLAMA VİRTÜÖZÜ...MÜZİK YÖNETMENİ...KONSERVATUAR MEZUNU...GÖNÜL GÖZÜYLE GÖREN TÜRK HALK MÜZİĞİNİN GENÇ YETENEGİ.

Aslen Eskişehirli olan Cem Cansız 1978 yılında İzmir'in Karşıyaka ilçesinde dünyaya geldi. Görme engelli olarak dünyaya gelen Cem Cansız bunu beş yaşında algıladığını söylüyor.Babasının bağlama çalıyor olması müzik ile çok küçük yaşlarda tanışmasına neden oldu.

İlköğrenimini bugünkü adı Aşık Veysel İlköğretim okulu olan Bornova Körler Okulu’nda, Lise öğrenimini ise Karabağlar Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. 1993 yılında bir gazetenin düzenlediği THM ses yarışmasında bölge birincisi oldu. Bu başarısıyla birlikte söz yazıp beste yapmaya, 18 yaşında ise çeşitli mekanlarda canlı müzik programlarına başladı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı sınavlarına girdi, fakat görme engelliler için uygun sistem olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarına kabul edildi ve iki yıl burada okuyup bir prodüksiyon şirketinde çalıştıktan sonra imkansızlıklar nedeniyle eğitimini tamamlayamadan İzmir'e döndü.

1998 yılında TRT'nin düzenlediği THM ses yarışmasında Türkiye birincisi olduktan sonra birçok radyo ve tv programlarında yer aldı. İzmir'de bir stüdyoda müzik yönetmeni ve bağlama sanatçısı olarak çalışmaya başladı. 6 yıl boyunca 70 in üzerinde profesyonel albüm ve demo çalışmalarında yer aldı.

2002 yılında Cem Cansız için benim yaşamımın Aşık Veysel’i diyen Prf.Dr. Sait Eğrilmez ile tanıştı. 2008 yılında kendisine kornea nakli yapan ve bağlama çalıp türkü söyleyen Prf.Dr. Sait Eğrilmez ile birlikte “Kornea İkilisi” adlı grubu kurarak Türkiye'nin bir çok yerinde organ bağışı üzerine farkındalık yaratmak amaçlı konserler verdi. Grup 2013 yılında eklenen yeni sanatçılarla birlikte “Korneanın Sesi” adını aldı ve etkinliğini sürdürmektedir.

2008 yılında sanatçı dostu İlhan Yolcu ile birlikte kendi stüdyolarını kurup müzik çalışmalarını sürdüren, kendisiyle, engeliyle ve hayatla tamamen barışık olan sanatçı, engeliyle ilgili başından geçen olayları esprili bir dille anlattığı 2 adet müzikli stand-up gösterisi düzenledi.

2009 yılı sonlarında tonmaisteri Mehmet Düzgün’ün teşviki ve ısrarı ile başladığı solo albümü “ Aşkın söylettikleri “ yoğun ve titiz bir çalışma sonucu 2013 yılında tamamlanıp, Esen Müzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuldu.